.
Céline Van Ouytsel
dinsdag 7 mei 2024

Celine Van Ouytsel: “Ik deed toen altijd alsof ik ziek was”

Ze wilde zichzelf niet tonen

Celine Van Ouytsel heeft niet altijd een fijne schooltijd gehad. Vooral in de eerste jaren van het middelbaar werd het moeilijk voor de gewezen Miss België. Toen werd ze heel erg gepest.

“Ik had niet zo'n leuke klasgroep. Toen ik aankwam in het eerste middelbaar was ik nog een kind, hè: ik heb tot mijn 15de met barbiepoppen gespeeld. Bij de grotere jongens en meisjes viel ik uit de toon. Ik hield toen al van mode, maar toch begon ik me onopvallend te kleden, om op te gaan in het behang. Ik werd ook gepest omdat ik zo'n mager ding was. Bij de zwemles deed ik alsof ik ziek was, zodat ik mezelf niet zou moeten tonen. Moest ik toch mee, dan koos ik het grootste badpak, dat mijn hele lijf bedekte”, blikt ze terug in Humo.

Het heeft eventjes geduurd voor Celine echt tevreden was met hoe ze eruit zag. Dat ging allemaal geleidelijk aan.

“Eerst kwam ik in een nieuwe - leuke en diverse - klasgroep terecht, daarna ging mijn wereld open toen ik als enige in het verre Antwerpen ging studeren. Daar werd ik opgemerkt door scouts van Miss België. Steen per steen werden mijn fundamenten steviger. Alles begon ook steeds vlotter te lopen.”

Bio van Celine Van Ouytsel

Meer Over:

Celine Van Ouytsel