.
Alex Agnew, Charlotte De Bruyne, Joost Klein
maandag 23 oktober 2023

Charlotte De Bruyne: “Vrouwen voelen zich sneller schuldig”

Het is heel herkenbaar

Wie het boek ‘Het Smelt’ van Lize Spit heeft gelezen, weet dat het boek gene vrolijk verhaal is waarbij je heerlijk kan onderuitzakken. Integendeel. En dat is de film ook niet geworden.

7 jaar lang heeft Veerle Baetens aan het scenario en de film gewerkt en eindelijk is hij te zien in de bioscoop. Maar het heeft veel energie van haar en haar gezin gevraagd.

“Zeven jaar lang was 'Het smelt' de vierde persoon in huis. En het is geen lachebekje, hè? Soms vroeg ik me af: is het dit allemaal wel waard? Je hebt mensen die voor hun gezin leven en mensen die voor hun job leven. En soms ben ik spijtig genoeg iemand die voor haar job leeft. Hoe graag ik hen ook zie, als ik ergens mee bezig ben, moeten zij inbinden. Die balans tussen leven en werk is voor een moeder trouwens vaak moeilijker dan voor een vader”, klinkt het in Humo.

Dat herkent actrice Charlotte De Bruyne ook, dat schuldgevoel. Zij speelt de hoofdrol in de verfilming van het boek.

“Vrouwen voelen zich sneller schuldig. Ik was onlangs vier maanden weg van mijn dochter omdat ik een tv-serie aan het opnemen was. Ik kwam veel actrices tegen met een jong kind, en we bleken allemáál met een schuldgevoel rond te lopen.”

Bio van Charlotte De Bruyne en Veerle Baetens