.
Charlotte Sieben
zondag 12 juni 2022

Charlotte Sieben: “Wie weet doe ik het binnenkort opnieuw”

Zeg nooit nooit

Het is ondertussen al bijna 2 jaar dat Charlotte Sieben haar intrede maakte als Louise Van den Bossche in 'Familie'. Net zoals veel van haar collega’s startte ook zij haar carrière in het theater, maar concentreert ze zich nu vooral op televisie. En dat heeft ze een goede reden voor.

“De spanningsboog is totaal verschillend. In het theater acteer je chronologisch. Er is een begin, een midden en een einde. Bij 'Familie' worden scènes door elkaar opgenomen, in functie van de set-en personeelswissels. En op de feedback van het publiek moet je vaak maanden wachten”, vertelt Sieben in Tv Familie.

Acteren valt volgens Charlotte niet te onderschatten, want het kan behoorlijk arbeidsintensief zijn. “Je moet je er ook volledig voor smijten. Ik begrijp dat veel acteurs en theater en televisie doen. We leven in Vlaanderen, hé, niet in Hollywood.”

In Vlaanderen is het niet makkelijk om van acteren alleen te kunnen leven. Je moet je al kunnen bewijzen voor de rollen uit de bus vallen. En dat beseft Charlotte ook.

“Er zijn zoveel goeie theaterstukken met coole personages dat ik niet uitsluit dat ik binnenkort ook nog eens het toneel op ga”, besluit Charlotte.