.
Charlotte Van Brabander
woensdag 14 augustus 2024

Charlotte Van Brabander: “Dat voelt niet goed”

Het is ook erg dubbel

Laten we allemaal een kaarsje branden voor pokerspeelster Charlotte Van Brabander want zij probeert met behulp van een IVF-traject opnieuw zwanger te worden van een tweede kindje.

Binnenkort wordt er eentje ingeplant en heeft Charlotte fiftyfifty kans om opnieuw zwanger te worden. Zo niet, wordt er volgende maand opnieuw geprobeerd.

“De kwaliteit van de embryo's beslist welk kind er eerst op de wereld komt. 'Mocht het met de twee volgende lukken, volgt 'n moeilijk vraagstuk. Wat met de twee overige embryo's? Schenken we ze aan de wetenschap? Gunnen we ze aan andere koppels? Of laten we ze vernietigen? Da's een ethische kwestie”, klinkt het in Dag Allemaal.

Charlotte en haar partner weten hoe moeilijk het traject kan zijn en ze gunnen het andere koppels natuurlijk volledig. Maar het wringt.

“De gedachte dat een kindje van ons opgroeit in een ander gezin voelt niet goed. Het idee om het aan de wetenschap te geven, is ook dubbel. Dan geef je een embryo geen kans om te leven, maar help je de onderzoeken wel.”

Bio van Charlotte Van Brabander