.
News Image

Chris Van Tongelen gaat scheiden

Dit wilde het koppel zolang mogelijk geheim houden.


De liefde tussen Brigitte Derks en Chris Van Tongelen is over en uit. Het koppel heeft lange tijd gewacht om het nieuws te bevestigen. De geruchten dat Brigitte en romeo Chris Van Tongelen uit elkaar zijn is niet nieuw. Alleen heeft het koppel dat nieuws de afgelopen tijd nooit willen bevestigen. Afgelopen woensdag belden wij nog met Chris Van Tongelen om hierover te praten maar we krijgen zijn voice-mail, enkele tientallen minuten later gevolgd door een telefoontje van Kurt Frederickx van Upstars, het bedrijf dat de promotie van onder andere de nieuwe cd van De Romeo's doet. Chris heeft me gevraagd om jou te bellen, hij zag dat jij hem gebeld had, vertelde Kurt ons woensdag aan de telefoon. Klopt, we hadden Chris effectief gebeld maar daar waar hij in het verleden de telefoon met veel plezier wél voor ons opnam - zelfs in het weekend - deed hij dat nu niet. Of we de vraag aan Kurt konden stellen. Dat deden we maar een antwoord op onze vraag kregen we niet. Dat hadden we eerlijk gezegd ook niet verwacht. Maar dat het nieuws dan toevallig 36 uur later in een krant opduikt, dat is uiteraard geen toeval. Het nieuws over de breuk tussen Chris Van Tongelen en zijn vrouw Brigitte is dus bevestigd. Het was verschillende mensen opgevallen dat sinds de terugkeer van Brigitte uit de Verenigde Staten, het koppel geen enkele foto's van zichzelf met partner had gepost op de sociale media. Dat gebeurde in het verleden wel. De weinige keren dat we Brigitte de laatste tijd zagen, was het ook altijd zonder haar man. Maar het koppel wou het nieuws over hun breuk de afgelopen weken nooit bevestigen. Dat wij woensdag geen antwoord kregen op onze vraag was eigenlijk een stille bevestiging, zo dom zijn wij ook niet.



Chris Van Tongelen en Brigitte zijn al van in 2003 een koppel. Tien jaar geleden stapten zij in het huwelijksbootje, het was voor beiden hun tweede huwelijk. Een huwelijk dat bezegeld werd met een dochter Lila-Jane. Chris zelf had al twee kinderen uit zijn eerste huwelijk en ook Brigitte was al mama geworden in de periode dat ze samen was met musicalacteur Frank Hoelen. Brigitte en Chris waren een prachtig koppel maar de verhuis van Brigitte naar de Verenigde Staten om daar aan de carrière van haar zoon Ian Thomas te werken heeft haar haar huwelijk gekost. Chris vloog in het begin zoveel mogelijk naar de VS om er bij zijn gezin te zijn. Hij stapte zelfs uit Familie omdat het over en weer vliegen hem allemaal teveel was geworden. Maar Chris ging uiteindelijk toch niet zo vaak meer naar de VS, hij had het dan ook bijzonder druk met De Romeo's. In de lente van 2016 raakte bekend dat Brigitte Derks en haar dochter terug naar België zouden verhuizen. Dat gebeurde in de zomer van 2016. Sinds Brigitte terug is, postte ze geen enkele foto's van zichzelf en haar man Chris Van Tongelen op Facebook. Omgekeerd was dat ook het geval. De twee leven al een tijdje los van elkaar. Maar waar liep het fout?



​Er gaan verschillende geruchten de ronde over de reden van de huwelijksbreuk. Zo gaat het gerucht de ronde dat het een geldkwestie is. Chris Van Tongelen heeft veel geld geïinvesteerd in de carrière van zijn stiefzoon Ian Thomas (de zoon van Brigitte) die in Amerika woont. Maar het is geen geheim dat de internationale carrière van Ian Thomas niet echt van de grond komt. Anderzijds gaan er ook geruchten dat er iemand anders in het spel is. Maar zoals wel vaker is dat één van de vele geruchten en een gerucht hoeft niet altijd waar te zijn en alleen het koppel en hun naasten kennen de reden van de breuk.

​In Het Laatste Nieuws lezen we dat Chris en Brigitte uit elkaar zijn gegroeid door de verhuis naar Amerika. Volgens de krant gaan Brigitte en Chris in vriendschappelijke sfeer uit elkaar en staat hun dochter voorop in deze zaak. Zij mag niet het slachtoffer van de scheiding worden klinkt het. De twee willen hun scheiding in alle rust en kalmte afhandelen en dat is niet meer dan logisch. Jammer dat hun huwelijk over en uit is maar het kan duidelijk iedereen overkomen.


Bio van Chris Van Tongelen en Brigitte Derks

Bio van Ian Thomas, De Romeo's en Frank Hoelen