.
De Romeo’s, Davy Gilles, Gunther Levi, Andy Peelman, Chris Van Tongelen
maandag 1 april 2024

Chris Van Tongelen: “Ik sta altijd open voor een zijsprongetje”

Dat deden ze in het verleden al vaker

Wie De Romeo’s een beetje volgt, die weet dat ze op een podium altijd schitteren in de mooiste kostuums. Wie De Romeo’s volgt, weet dat de mannen ook al heel wat prijzen hebben gewonnen. En dat zet hen soms aan tot het dromen over een eigen museum.

“In die twintig jaar als Romeo's hebben we - wilde gok - zowat vijftig kostuums per man gehad. Sommige outfits zijn echt gedateerd en niet meer in een al te beste staat. Ze zijn honderden keren gedragen, maar we houden ze bij. Passen we er nog in? Euh… goeie vraag”, lacht Gunther in Gazet van Antwerpen.

In dat museum is dan ook misschien wel plaats voor het meest originele dat er bestaat van De Romeo’s en dat is de frikandel XXL.

“We verkochten al ruim tien miljoen stuks. Onze platenfirma kwam ermee op de proppen. Ik zag het meteen als een opportuniteit. Zoiets is niet onze corebusiness, maar ik sta altijd open voor interessante zijsprongetjes”, klinkt het bij Chris.

Davy was dan weer iets minder enthousiast. Hij zag dat idee helemaal niet zitten. “Gingen we zoiets werkelijk uitbrengen? Maar Gunther, die het idee ook genegen was, en Chris hadden gelijk. Blijkbaar komen de Romeo's met veel weg. Ik denk dat onze zelfrelativering daarin een belangrijke rol speelt.”