.
De Planckaerts
zondag 26 november 2023

Christa Planckaert: “Ik sta altijd wat in de schaduw”

Ze had toch wel wat zenuwen

De Planckaerts trekken naar het theater. In ‘De Planckaerts op de planken’ trekken Eddy Planckaert, Christa Planckaert en hun twee zonen Francesco Planckaert en Junior Planckaert doorheen Vlaanderen om er op te treden in de theaterzalen.

“Nooit had ik gedacht dat ik op mijn 65ste in de Capitole zou zitten, om te vertellen dat we een theatervoorstelling doen, met die zotten hier”, lacht Eddy in Het Nieuwsblad.

Vorig jaar lanceerde Eddy een biografie en daar wilde hij iets mee doen op het podium. Maar alleen zag hij dat niet zitten. Toen werd Christa erbij gehaald. Want niemand weet beter dan zij hoe het is om met een Planckaert samen te leven.

“Voor hem is het geen probleem om te babbelen op een podium, maar ik sta altijd wat in de schaduw. Dat was wel aanpassen. Ik was nerveus, maar zodra ik daar zat, was het oké”, zegt Christa.

Het was voor Christa even zoeken wat ze zou gaan vertellen op het podium en wat de mensen graag wilden horen van haar. “Ik dacht: Ik heb al zo veel zelf verteld, de mensen willen eens haar kant horen. Al had ik bij de twee try-outs die we deden wel stress voor haar. Tot ze aan het woord kwam. Het was nergens voor nodig.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van De Planckaerts

Meer Over:

De Planckaerts