.
Christa Planckaert
donderdag 1 september 2022

Christa Planckaert nam afscheid: “Het ging gewoon niet meer”

Ze werd 91

Enkele maanden geleden moest Christa Planckaert en de rest van de familie Planckaert afscheid nemen van mémé Clara. De vrouw werd 91 en werd op handen gedragen door haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

“Met pijn in het hart, maar het ging niet meer, ook al hebben we al het mogelijk gedaan. We hebben op een heel rustige en mooie manier afscheid kunnen nemen. Ik ben zo dankbaar dat ze dicht bij mij was en dat we nog zoveel tijd samen hebben kunnen doorbrengen, dat ik de mogelijkheid had om mijn mama bij mij in huis te nemen, want niet iedereen kan dat zomaar”, zegt Christa in Story.

Als je 91 bent, dan weet je dat je geen 20 jaar meer zal leven, maar dat maakt het er allemaal niet pijnlijker op. Maar Christa heeft gelukkig de tijd gekregen om afscheid te nemen.

“Ik heb dat eigenlijk in verschillende fases gedaan. Toen ze veel dingen begon te vergeten, nam ik al langzaamaan afscheid van mijn mama zoals ik haar vroeger kende. Dat was heel moeilijk, maar ik ben blij dat i kalle momenten heb meegemaakt.”

Christa is blij dat ze haar mama altijd dicht bij haar heeft gehad, op ieder moment van de dag. “Maar toch denk ik soms; had ik nog meer kunnen doen? Maar de realiteit is dat dat niet zo is.”

Bio van Christa Planckaert

Meer Over:

Christa Planckaert