.
Christoff
vrijdag 11 oktober 2024

Christoff: “Gelukkig ben ik kalm gebleven” 

Het ging niet zoals gepland 

Christoff zal zijn optreden voor de paus nog lang blijven herinneren. Zo’n kans krijg je maar één keer en hij moet ook zeggen dat de spanning vlak voor het optreden stevig werd opgebouwd.

“Ineens doemt in de verte een helikopter op, dus je weet dat de karavaan echt in aantocht is. En dan zie je vijftig zwaantjes aankomen op hun motor en komt het grote moment nóg dichterbij. Iemand van de organisatie had heel de timing vooraf uitgerekend en wij hadden te horen gekregen dat we op zijn signaal, en dat van hem alleen, moesten wachten om de muziek te starten”, blikt Christoff terug op de belangrijke dag in Dag Allemaal.

Maar het liep niet volledig volgens plan. De man van de organisatie had er immers geen rekening mee gehouden dat de paus iedereen de hand wilde schudden.

“Toen hij ons het teken gaf om te starten, begreep ik dan ook meteen dat ons lied gedaan zou zijn voor de paus echt bij ons arriveerde. Gelukkig ben ik kalm gebleven en heb ik snel geïmproviseerd. Ik liet de muziek opnieuw starten, en het was geweldig om samen met het kinderkoor 'Glory Hallelujah' te mogen zingen. Totaal onverwacht kreeg ik dan ook nog uit handen van de paus zelf een paternoster. Mijn dag kon echt niet meer stuk! Ik was euforisch en wou een vreugdesprongetje maken, maar ik heb me kunnen inhouden.”

Bio van Christoff

Meer Over:

Christoff