.
Christoff
dinsdag 6 augustus 2024

Christoff: “Ik denk niet dat zo iemand bestaat”

Ook hij niet

Hoewel het lijkt alsof Christoff al jaren bezig is met zingen, is hij nog niet zo lang bezig als sommigen zouden denken. Hij scoorde pas zijn eerste nummer 1-hit toen hij al 32 was.

Christoff heeft dus een tijdje getimmerd aan zijn weg als zanger en dat was vooral ook een heel leerrijke periode waaruit hij belangrijke lessen heeft kunnen trekken.

“Ik ben blij dat mijn carrière langzaam gegroeid is, want ik merk dat collega's wier carrière als een komeet begon, vaak sneller opgebrand raken. Binnen de twee jaar hebben ze een burn-out of zijn ze ziek. Je moet als artiest ook de tijd krijgen om te leren en te groeien. Mijn ouders zeiden altijd: 'Het zijn sterke benen die weelde kunnen dragen.' Ik kus dus mijn beide pollekes dat mijn carrière als een diesel op gang is gekomen,” zegt Christoff in Primo.

Als artiest moet je natuurlijk wel bestand zijn tegen de vele kritiek die je krijgt. Je moet een olifantenvel kweken om er tegen te kunnen. De vraag is alleen: hoe begin je daar aan?

“Ik denk niet dat er één iemand is die wél graag kritiek krijgt. En al helemaal wanneer het ongegrond is. Mensen zijn tegenwoordig zo gefrustreerd. Soms uit onwetendheid, maar vaak ook uit jaloezie. Nu, ongeacht de kritiek die je ontvangt, moet je trouw blijven aan jezelf. Ik heb de negatieve commentaren een beetje een plaats kunnen geven, maar het blijft me toch ook raken, omdat ik een mens van vlees en bloed ben en geen robot.”

Bio van Christoff

Meer Over:

Christoff