.
Christoff
maandag 23 september 2019

Christoff verrast Belgium’s Got Talent-winnaar Michael Lanzo

Michael Lanzo: “Ik sta perplex!”


Zondagnamiddag stelde Michael Lanzo in CC De Leest te Izegem ‘Geloof, hoop en liefde’ voor, zijn 2de Nederlandstalige album. Na afloop van ‘Mama Leona’, een liedje dat hij opdroeg aan zijn diepgelovige grootmoeder, verscheen plots collega Christoff op het podium om Michael het eerste exemplaar uit te reiken van zijn nieuwe cd. De West-Vlaamse zanger stond perplex, was ontroerd en overdonderd. “Christoff schreef de tekst van het liedje dat ik net heb gezongen en terug te vinden is op mijn album. In ons WhatsApp-contact had ik de voorbije dagen meermaals gepolst of hij geen tijd had om langs te komen, maar door zijn deelname aan het tv-programma ‘Dancing With The Stars’ heeft hij het bijzonder druk. Ik wist natuurlijk niet dat mijn manager Chris deze ongelofelijke verrassing al geregeld had . Ik vind het geweldig dat hij toch nog even de tijd nam om langs te komen om het eerste exemplaar uit te reiken van mijn nieuwe album ‘Geloof, hoop en liefde’, dat vanaf deze week fysiek en digitaal beschikbaar is.”



De voorbije 4 jaren waren voor Michael Lanzo bijzonder pittig en hij leerde de keiharde keerzijde van de medaille kennen. Met Muziekcafé Den Toerist realiseerde hij in Meulebeke, samen met zijn toenmalige boezemvriend, zijn grote droom als cafébaas. Helaas stokte de vriendschap en sinds begin deze maand zijn Michael en zijn echtgenoot John de enige eigenaars. “Wie mij kent, weet dat ik een emotionele mens ben. Zonder in detail te gaan, heb ik het erg lastig gehad om het verlies van die vriendschap en de ontgoochelingen te kunnen aanvaarden. Dat heeft zeker op mij gewogen als mens, maar gelukkig was er de muziek, de optredens en mijn trouwe fans die mij altijd hebben gesteund. Ik ben hen heel dankbaar dat ze er altijd zijn voor mij.”

Met manager Chris Van Hoof (VDM produkties) en producers zoals Manfred Jongenelis, Peter Keerman en Alain Verresen, brengt Michael Lanzo deze week ‘Geloof, hoop en liefde’ uit, zijn 2de Nederlandstalige album, dat voorafgegaan werd door de nieuwe single ‘Weekend’, een frisse uptempo popsong van de hand van Sabien Tiels. “Met dank aan Bart Herman (‘Je thuis is waar men van je houdt’), John Terra (‘Hoop in mijn hart’), Christoff (‘Mama Leona’), Sabien Tiels, Peter Keereman en Chris Van Hoof voor hun tekstuele en muzikale bijdragen aan dit album. Zolang ik zing, ben ik gelukkig. Of het nu in ’t café is, op het podium of in de studio, ik wil zoveel mogelijk mensen raken met mijn stem en mijn liedjes. ‘Geloof, hoop en liefde’ is een gevarieerd album waar diverse muziekstijlen aan bod komen. De meeslepende opener ‘Een lied voor jou’ gaat naadloos over in het meezingbare ‘Dat kleine dorpscafé’ en zo gaat het verder. Stijlen wisselen elkaar af op een album met veel hoop en liefde. Na ‘Belgium’s Got Talent’ volgde snel het eerste album. Deze keer heb ik de tijd genomen om over 15 liedjes na te denken, die ik met veel zorg en fijne muzikanten opnam in de studio. Dit album geeft mij de kracht om door te gaan, ook op de moeilijkere momenten. De reacties van het publiek, na de albumvoorstelling, waren hartverwarmend. Met een nieuwe ploeg, een nieuw album en toffe optredens in het vooruitzicht, ben ik inderdaad klaar voor een nieuwe start. Een doorstart”, zegt Michael Lanzo enthousiast.