.
Christophe Ramont
maandag 21 november 2022

Christophe Ramont van ‘Blind Getrouwd: “Wat ik heb is geen doodsvonnis”

Mensen die besmet zijn krijgen een stempel

Vorig jaar op Wereld Aids Dag maakte Christophe Ramont, die in 2020 samen met Nick Laenen deelnam aan ‘Blind Getrouwd’, bekend dat hij hiv heeft.

“Ik kom met mijn verhaal naar buiten om mensen met hiv een hart onder de riem te steken”, vertelt Christophe aan TV Familie. Volgens hem rust er op hiv nog altijd een groot taboe dat dringend doorbroken moet worden.

“Nog meer dan van het virus zelf, zien wij vooral af van de stempel die we hierdoor krijgen”, aldus Christophe. Mensen weten nog opvallend weinig over het virus en dit blijkt voor heel wat angst te zorgen.

Wereld Aids Dag is dan ook hét moment om de ziekte opnieuw onder de aandacht te brengen. “Er zijn nog steeds veel lotgenoten die het niet durven te vertellen aan vrienden en familie”, vertelt Christophe aan TV Familie. Hij wil dan ook van zijn ‘semibekend gezicht’ gebruik maken om het taboe te doorbreken.

“Ik had één keer mijn ‘hiv-coming-out’ kunnen doen en er daarna over zwijgen, maar ik wil de stem zijn van mensen die niet altijd luid kunnen praten”, beklemtoont Christophe Ramont.

Download onze app voor Android of iOS