.
Christophe Ramont
vrijdag 25 november 2022

Christophe uit Blind Getrouwd: “Mensen met hiv als paria’s buiten zetten”

Deze ziekte is niet overdraagbaar via de lucht

Christophe Ramont deed in 2020 mee aan ‘Blind Getrouwd’ en komt er openlijk voor uit dat hij hiv heeft. Toch hebben heel wat mensen het niet zo makkelijk om ervoor uit te komen en is er nog heel wat taboe rond de ziekte.

“We leven in 2022 en mensen met hiv buiten de maatschappij zetten alsof ze paria’s zijn, dat is écht nergens voor nodig”, vertelt Christophe Ramont aan TV Familie. Hiv wordt niet overgedragen via de lucht, wel via bloed of sperma.

“Je omgeving opvoeden hoort precies bij onze missie”, aldus Christophe. Zo moet je onder andere je tandarts inlichten want de medicatie die voorgeschreven wordt, kan beïnvloed worden door de hiv-medicatie.

Bij Christophe is er geen acuut gevaar want hij is ‘ondetecteerbaar’. Dat betekent dat je minder dan 20 virusdeeltjes per milliliter bloed moet hebben maar dat houdt ook in dat je hiv niet kan overdragen via seks, ook niet als het gaat om onbeschermde geslachtsgemeenschap.

“Ik ben happy single en niet aan het daten. Je hiv-status meedelen is nog wel een dingetje”, verklaart Christophe Ramont aan TV Familie.

Bio van Christophe Ramont