.
Stephanie Planckaert en Christopher Timmerman
dinsdag 27 februari 2024

Christopher Timmerman emotioneel: “Dat was een serieuze mokerslag”

Hun gezin werd getroffen door een pijnlijke ziekte

De Planckaerts zijn al vaak getroffen geweest door slecht nieuws. En ook dit keer weer bereikte 2 jaar geleden hen niet zo’n leuk nieuws. Lynn, de moeder van Christopher Timmerman, de man van Stephanie Planckaert lijdt aan jongdementie.

Dat verklaart nu waarom het gezin van Christopher en Stephanie in 2022 verhuisden naar het ouderlijk huis van Christopher in Transinne, 20 kilometer verderop van hun woonst op dat moment.

Die woning werd aan Christopher verkocht omdat zijn mama met haar gezondheid begon te sukkelen. Ze kon er niet langer blijven wonen door de jongdementie die werd vastgesteld.

“Mijn mama is heel haar loopbaan verpleegster geweest. Op het einde heeft ze nog kindjes opgevangen, maar daar moest ze noodgedwongen mee stoppen vanwege rugklachten. De jaren daarop kreeg ze nog meer gezondheidsklachten. De dokters dachten eerst aan stress”, begint Christopher in Dag Allemaal.

Op een hersenscan ontdekten de dokters een bepaald soort proteïne. En daarna viel het harde verdicht: jongdementie.

“Ze liep er waarschijnlijk al jaren mee rond, maar niemand had het gezien. Mijn ouders hadden het er in het begin heel moeilijk mee. Ook voor mijn papa Bart was het een serieuze mokerslag.”

Bio van Christopher Timmerman, De Planckaerts en Stephanie Planckaert