.
Christopher Timmerman
dinsdag 21 mei 2024

Christopher Timmerman: “Mama wist plots niet meer waar ze was”

De alarmbellen gingen rinkelen

De mama van Christopher Timmerman, Lynn, kreeg te horen dat ze jongdementie heeft. Een harde klap om te verwerken, maar iedereen in de familie probeert het haar zo makkelijk mogelijk te maken.

Zo krijgt ze elke dag een briefje met daarop de belangrijke dingen van die dag. Of soms is het ook gewoon een boodschappenlijstje. Zo komt ze niet met de verkeerde dingen thuis.

“We mogen er eigenlijk niet mee lachen, maar we hebben al eens voorgehad dat ze twee keer om hetzelfde barbecuevlees was gegaan. Die avond hebben wij héél veel gegeten”, lacht Christopher in Dag Allemaal.

Dat zijn op zich best grappige situaties, maar op dat moment waren er veel kleine dingen die zich begonnen op te stapelen.

“Zo heeft mama eens in paniek naar Stephanie gebeld omdat ze niet meer wist waar ze was. We wisten toen nog niet dat ze ziek was. Blijkbaar had ze de ziekte al twee jaar voor de diagnose is gesteld. Dat is vaak de moeilijkheid van dit soort aandoeningen: je ziet niet dat je ziek bent, hé. Je vertoont geen uiterlijke symptomen: je krijgt geen uitslag, je gaat niet beven of zo.”

Bio van Christopher Timmerman en Stephanie Planckaert