.
Christopher Timmerman, Stephanie Planckaert
vrijdag 17 mei 2024

Christopher Timmerman: “Zo slaat ze niet gauw in paniek”

Maatregelen zijn nodig

Toen Lynn de diagnose kreeg van jongdementie was dat niet alleen voor haar even slikken, maar ook voor haar zoon Christopher Timmerman. Hij kan zijn mama ook niet zoveel bezoeken als hij zou willen en dat knaagt soms wel.

“Het is nu eenmaal zo, je kan het leven niet altijd honderd procent plannen. Ik voel me niet schuldig, maar ik voel me wel...niet per se machteloos, maar wel…. Het is alsof er een vuur tussen mijn mama en mij staat. Dat vuur is de tijd en het leven die we nog samen hebben. Desondanks creëren wij momenten om te genieten, door op vakantie te gaan en elkaar eens te bellen”, klinkt het bij Christopher in Dag Allemaal.

Lynn krijgt veel steun van haar man Bart, die haar het leven nu zo makkelijk mogelijk probeert te maken. Zo maakt hij elke dag een briefje voor zijn vrouw met dingen die ze die dag niet mag vergeten.

“Daar staat op welke dag het is, wat er die avond op het menu staat, of er 's avonds bezoek komt... Zo weet mama perfect wat er te gebeuren staat, en slaat ze niet zo gauw in paniek. Soms is het ook gewoon een lijstje voor de winkel.”

Bio van Christopher Timmerman en Stephanie Planckaert