.
Clara Cleymans
zondag 25 oktober 2015

Clara Cleymans als vegetarische kok

Kan Clara Cleymans haar mannetje staan in de keuken?

In de week van maandag 26 oktober verwelkomt Sofie opnieuw een topactrice in De Keuken van Sofie: de charmante Clara Cleymans. Sofie zal haar gerechten een week lang aanpassen aan het naderende Halloween én aan de vegetarische eetgewoonten van haar souschef. Clara is immers sinds haar twaalfde al vegetariër. Gelukkig is ze verzot op pompoen, want Sofie presenteert haar een week lang gezonde en originele gerechten met deze iconische Halloweenvrucht.

Op maandag 26 oktober vertelt Clara meteen over haar ingenieuze methoden om als kind haar boterhammendoos niet te hoeven leegeten op school. Ook thuis was ze een kleine eter, enkel wanneer haar moeder “peekesstoemp” klaarmaakte, vroeg ze gretig een bordje bij. Samen bereiden de twee roodharige dames dan ook lekkere wortelstoemp met… krokant gebakken pompoen.

Dinsdagavond vertrouwt Clara Sofie toe dat ze een afkeer heeft voor alles wat vooraf “in schelletjes” gesneden is. De vraag is of Sofie erin slaagt om Clara van deze ‘schelletjesfobie’ af te helpen met een lekkere schijfjestaart en een club sandwich met schijfjes avocado, kaas, rode biet, venkel en met pompoen uiteraard. Moest dat niet lukken, kan Sofie het woensdag alvast goedmaken door haar souschef te leren hoe ze originele ontbijtmuffins moet bereiden die ze makkelijk kan meenemen naar de set. Wanneer de muffins in de oven rijzen, bereidt Sofie daarbovenop nog een power smoothie met bevroren banaan, gember en ongezoete cacao en… pompoen.

De culinaire reis die Sofie wekelijks op donderdag maakt met haar gast, gaat deze keer naar het Midden-Oosten voor een Arabische schotel met plat brood, za-atar en butternutpompoen gevuld met feta en granaatappel. Op vrijdag zetten Clara en Sofie het weekend goed in met gezonde lenterolletjes met veel groentjes voor haar vegetarische souschef en vers gemaakte chocolade energybars.

DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM:
Op maandag 26/10: Op Grootmoeders wijze - Wortelstoemp met gepocheerd ei en bieslookroom.
Op dinsdag 27/10: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Appelpompoentaartje en club sandwich met avocado, kaas, rode biet en venkel.
Op woensdag 28/10: Lievelingsgerecht - Ontbijtmuffins met pompoen, veenbessen en kaneel.
Op donderdag 29/10: Op reis - Platbrood met za'atar en gevulde butternut met feta en granaatappel.
Op vrijdag 30/10: Goed weekend - Lenterolletjes met gekonfijte pompoen en chocolade energy bars met gepofte quinoa.

Bio van Clara Cleymans en Sofie Dumont