.
Clara Cleymans
dinsdag 22 oktober 2024 16:40

Clara Cleymans: “Ik heb het daar niet zo druk mee gehad”

Maar ze heeft wel veel geleerd

Heel wat verrassende namen dit seizoen in ‘Over De Oceaan’. Een van die namen is Clara Cleymans. Zij werd ook meteen de medic van dienst aan boord van het schip.

“Laten we zeggen dat ik het met die taak niet zo druk heb gehad. Ik heb wel draadjes van een gehecht been moeten verwijderen. Maar ik had alleen het hechten geleerd, niet het weghalen. Ik kon wel op de assistentie rekenen van Steven Van Gucht”, vertelt ze in Het Nieuwsblad.

Ter voorbereiding van de reis kreeg Clara een medische opleiding aangeboden en achteraf gezien bleek ze over een paar dingen daarvoor toch slecht geïnformeerd te zijn.

“Zo knipte mijn jongste dochter op de trein naar Oostende ooit in de duim van mijn oudste. Ik heb er drie pleisters rond gedaan en dat gewoon laten zitten. Fout! Je moet elke wonde ontsmetten, hoe klein ook. En brandwonden moet je niet met koud water behandelen, maar met lauw water. Als medic zei ik ook tegen iedereen aan boord: smeer je in, de zon is op zee extra gevaarlijk, want je voelt het niet door de wind.”