.
Cleymans & Van Geel
vrijdag 14 oktober 2022

Cleymans en Van Geel: “Daar vegen wij onze voeten aan”

"Zij zijn geen echte muzikanten"

In juni verscheen de tweede plaats van het duo Cleymans en Van Geel. Jelle Cleymans schreef de teksten over de relatiebreuk van zijn beste vriend Jonas Van Geel en dat had een ijzersterk album als resultaat.

En ondanks dat heel wat mensen de cd ook erg goed vinden, zijn er jammer genoeg ook altijd mensen die de nodige kritiek uitten op het duo. Helaas kunnen ze daar niet omheen.

“Ondertussen lopen we naar het einde van onze dertiger jaren, dus we kunnen de commentaren al behoorlijk relativeren”, begint Jelle. “Maar vermits we alles zelf creëren, nemen we die kritiek ook wel persoonlijk. Gelukkig kan ik het sinds enkele jaren perfect plaatsen”, vult Jonas aan in Primo.

Een zanger of artiest kan nooit voor iedereen goed doen en er zullen altijd wel mensen zijn die het toch weer slecht vinden. Feit is dat ‘We kunnen ons redden’ een ijzersterke plaats is geworden en dat de mannen daar erg trots op mogen zijn.

“En wacht maar af: onze volgende wordt nog beter. We komen er wel. Alleen weet ik dat het bij ons altijd wat trager zal gaan. Waarom? Omdat de muziekindustrie ons niet bekijkt als pur sang muzikanten. ‘Ja maar die doen ook musicals, dan zijn het geen echte muzikanten’ of ‘Jonas Van Geel presenteert tv-programma’s , maar is acteur van opleiding.”

Voor die mensen heeft Jonas alvast een belangrijke boodschap. “Dat is nu eenmaal de tragiek van onze carrière. Maar Jelle en ik vegen daar onze voeten aan. We blijven gewoon doen wat we graag doen!”

Bio van Jelle Cleymans, Jonas Van Geel en Cleymans & Van Geel