.
Coco Jr.
maandag 15 mei 2023

Coco Jr: “We kunnen dit nu wel gebruiken”

Ze zijn nog altijd relevant

Jarenlang vormden Coco Jr en Geena Lisa een mooi koppel. Toch gingen ze in 2008 uit elkaar. Niet in ruzie, maar een relatie werkte niet meer voor hen.

Dat de VRT het contract van Cocos ex-vrouw niet heeft verlengd, doet hem vrij weinig. “Ik ben altijd zelfstandige geweest. Jobzekerheid kennen we niet. ‘Ochere Geena’, dat gevoel heb ik dus niet. Ze kan ook verder blijven werken als loopbaanbegeleider, well being-expert en coach. Alleen is het natuurlijk jammer dat mensen met veel kennis en kunde zomaar opzij worden geschoven omdat ze ergens niet meer passen omwille van hun leeftijd”, zegt Coco Jr in Dag Allemaal.

Coco heeft jarenlang deel uitgemaakt van de populaire band The Dinky Toys. De groep mag dan wel gestopt zijn, hun naam doet bij veel mensen nog altijd een belletje rinkelen.

“We hebben alleszins nog altijd een uniek geluid. Onze teksten zijn nog altijd relevant en enige positiviteit kunnen we in deze turbulente tijden wel gebruiken.”

Al waren er vroeger ook radiozenders die hen niet wilden draaien, zoals StuBru. En dat hokjesdenken daar kan Coco niet tegen. “Ik sluit zelf ook geen enkel publiek uit. Alleen maar voor eigen parochie preken, dat interesseert mij niet. Ik wil bruggen bouwen, zoals Bob Marley destijds deed.”

Bio van Coco Jr

Meer Over:

Coco Jr