.
Mathias Coppens en Staf Coppens in De Code van Coppens
woensdag 6 oktober 2021

Code van Coppens start weer op vtm, dit zijn de bv's die meedoen

Wie zijn de welwillende deelnemers van het nieuwe seizoen?

725.264 kijkers (34,3% op VVA 18-54, live+uitgesteld) zochten tijdens het succesvolle tweede seizoen van Code van Coppens samen met de deelnemende BV’s naar aanwijzingen om te ontsnappen uit de ingenieuze kamers van Staf en Mathias. Vanaf zondag 17 oktober trakteren de broers Coppens opnieuw op heel wat verrassende raadsels en uitdagingen in een spiksplinternieuw seizoen van het populaire programma.

Eén van de stokpaardjes van Code van Coppens zijn de vernuftig gemaakte en prachtig gedecoreerde kamers waar de bekende duo's in worden gedropt. En dat is voor dit nieuwe, derde seizoen niet anders. Wat dacht je van een heuse skipiste mét functionerende skilift in Tirol? Meteen de eerste escape room ter wereld waar je kan skiën. Een onbewoond eiland na een noodlanding met het vliegtuig of aan boord van de Titanic. Het is slechts 'het topje van de ijsberg' van verrassende themakamers die de kijker maar ook de deelnemende BV’s binnenkort krijgen voorgeschoteld.

En door die unieke decors staan ook steeds meer verrassende bekende Vlamingen in de rij om zich vrijwillig én met de glimlach te laten opsluiten door Staf en Mathias. Slechts een kleine greep uit de duo's van deze derde reeks: Ingeborg & Christoff, Natalia & Jef Neve, Conner Rousseau & Guga Baul, Dominique Persoone & Imke Courtois, maar ook broers Koen & Kris Wauters. Beschikken ze over de nodige skills om alle hindernissen te trotseren en de raadsels te ontrafelen? Wie kan het snelst de code kraken?

Het succes van Code van Coppens is ondertussen uitgedijd tot ver buiten Vlaanderen. Ook in Wallonië, Nederland -waar Staf en Mathias ook zelf presenteren- en Denemarken proberen bekende koppen de knotsgekke kamers van de broers Coppens te kraken. In het voorjaar vloog een televisieploeg uit Dubai zelfs speciaal over naar België voor een eigen versie die nu via de zender OSN in 24 Arabische landen is te zien.