.
Coely
maandag 23 oktober 2023

Coely geeft tip: “Waarom reageer je daar zo raar op”

Ze ging door een diep dal

Nu is Coely coach bij ‘The Voice Kids’, maar zelf heeft ze zich ooit ook ingeschreven voor ‘The Voice’. Ondanks haar uitnodiging voor de blind auditions is ze zelf nooit komen opdagen op die auditie.

Er deden zich net enkele unieke kansen voor samen met een producer waardoor Coely dan toch maar besloot van geen auditie te gaan doen.

De zangeres herkent zich als geen ander in de jonge kandidaten. Heel wat onder hen hebben faalangst en dat gevoel herkent Coely heel erg goed.

“Ik herken mezelf heel erg in de jonge kandidaten. Vooral het speelse, ik ben ook iemand met een hoek af', zegt ze. 'Maar ook de minder leuke dingen doen een belletje rinkelen. De stress, de faalangst, de onzekerheid...”, klinkt het in Dag Allemaal/

Voor Coely ging het uiteindelijk allemaal heel snel, misschien een beetje te snel. Ze ging van een fantastische start naar een moeilijke periode waarin ze een depressie kreeg en zware angstaanvallen. De druk om het goed te doen werd haar te groot.

Met behulp van een psycholoog kwam ze er weer bovenop. Ze zou het dan ook iedereen aanraden die het kan gebruiken. “Zoek hulp bij iemand die je niet kent, maar die je wel kan helpen alles op een rijtje te zetten. 'Zo ontdek je misschien waarom je je zo slecht voelt bij iets en waarom je er zo raar op reageert.”