.
James Cooke
woensdag 3 januari 2024

Collega over James Cooke: “Dat wringt in het begin”

Niks dan lof over de presentator

Vanaf 11 januari kunnen we op Play4 weer kijken naar ‘James De Musical’. James lijkt op zakelijk vlak een beetje op zijn mentor en goede vriend Gert Verhulst. Alles wat James doet of maakt, het lijkt allemaal in goud te veranderen.

Wie met vrienden, familie en collega’s praat over James die krijgt vaak hetzelfde te horen: James is een harde werker en wil zich bewijzen, vooral tegenover zijn vader.

En dat beseft Cooke maar al te goed. Dat vertelde hij al in een interview zo’n zes jaar geleden in Dag Allemaal.

“Ik vrees dat ik nogal veeleisend ben. Vooral op mijn werk: bij alles wat ik doe, leg ik de lat heel hoog. Dat is voor anderen niet altijd even makkelijk.”

James is veeleisend en het moet perfect in orde zijn voor hem. Hij vraagt veel van zijn werknemers, maar hij geeft er altijd ook veel voor terug. Zijn respect voor zijn werknemers is dan ook eindeloos.

“James doet mensen boven zichzelf uitstijgen. Dat wringt soms in het begin, maar achteraf moet iedereen toegeven dat ze beter zijn geworden van hun samenwerking met hem. Zelfs mij dwingt hij nog om elke keer opnieuw boven mezelf uit te stijgen. Hij vindt dat hij dat aan de kijker verplicht is. Je kan daar dan op vloeken, maar achteraf is er alleen dankbaarheid”, zegt zakenpartner Bob Jennes in Dag Allemaal.