.
Adriaan Van den Hoof - Switch
dinsdag 7 juni 2022

Collega’s Adriaan Van den Hoof reageren

"Hij gedroeg zich altijd professioneel"

Zoals het er nu naar uit ziet, zullen we presentator Adriaan Van den Hoof een tijdje niet meer op het scherm zien verschijnen. Na enkele beschuldigingen aan het adres van Adriaan besloot de VRT om Adriaan even van het scherm te halen. Of hij ooit nog terugkeert dat is nog maar de vraag.

Een getuige in Dag Allemaal sprak voluit over al het leed Adriaan haar heeft aangedaan. Hij misbruikte haar niet alleen seksueel, maar ook fysiek. Want de vrouw in kwestie kreeg enkele rake klappen van Adriaan.

“Toen ik op een avond zei dat ik meer wilde zijn voor hem dan een lustobject is hij beginnen flippen. Hij heeft toen keihard met zijn vuist op mijn hoofd geslagen. ‘Als je het niet begrijpt, moet ik het er misschien in kloppen’, zei hij. Hij was woedend en sleurde mij bij mijn haren. Ik liet uiteindelijk een medisch verslag opmaken en ik heb daarna klacht ingediend.”

Heel wat mensen vergelijken de zaak met deze van Bart De Pauw, al tonen de VRT-medewerkers ook wat terughoudendheid. “Wat Adriaan zou gedaan hebben, is niet goed te praten. Maar in tegenstelling tot bij Bart zijn deze zaken in privésfeer gebeurd en niet op de werkvloer. Op de set van ‘Switch’ heeft hij zich altijd professioneel gedragen”, klinkt het.

Maar heel wat medewerkers zijn het er ook over eens dat als je ieder schermgezicht die een avontuurtje heeft moet gaan beschuldigen, je waarschijnlijk nog eventjes zoet bent.

Bio van Adriaan Van den Hoof