.
Daan Alferink, Tess Elst, Xander De Rycke
donderdag 24 oktober 2024 09:20

Daan Alferink: “Ik heb niet getwijfeld” 

Het stond op zijn bucketlist 

Tijdens ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ hebben weer wat meer mensen kennis gemaakt met Daan Alferink. De interieurstylist bekend van onder andere ‘Masterchef’ was stomverbaasd toen hij telefoon kreeg van Erik Van Looy.

“Toen ze me belden voor 'De slimste mens', was ik vooral heel verbaasd: hoezo, jullie willen míj? Daarna volgde de grote blijdschap. Ik heb Vlaanderen beter leren kennen dankzij Erik Van Looy en co.: toen ik hier pas woonde, stelde m'n Vlaamse huisgenootje voor om samen naar 'De slimste mens' te kijken. Gek vond ik dat - in Nederland is het best wel een saaie quiz - maar hier is-ie zó leuk”, zegt Daan enthousiast in Humo.

Daan kocht meteen het bordspel en ging meteen oefenen. Hij is ook helemaal klaar om ooit de taak van Erik over te nemen.

“Ik heb dus niet getwijfeld toen de vraag kwam. Dat het zo snel zou gebeuren, had ik niet kunnen of durven te vermoeden - maar op het lijstje van de dingen die ik ooit nog wilde doen, stond 'De slimste mens' al een hele tijd op nummer twee.”