.
Daan Alferink
donderdag 10 oktober 2024

Daan Alferink maandag in De Slimste Mens Ter Wereld

Wie is Daan Alferink?

Aanstaande maandag start het 22ste seizoen van 'De Slimste Mens Ter Wereld', een seizoen waarin opnieuw 34 bekende en minder bekende Belgen en Nederlanders (of een mix van) zullen aantreden.

Maandag is Daan Alferink één van de drie kandidaten. Maar wie is Daan?

Ooit droomde Daan ervan om de bekendste acteur van Nederland worden, maar na een jaar op de toneelschool werd hem subtiel aangeraden om een ander carrièrepad te kiezen. Hij koos voor een interieuropleiding in Brussel en werd via Instagram alsnog een bekende Nederlander.

Op zijn account Alferink maakt Daan grappige video’s waarin hij zijn eigen interieur onder handen neemt, objecten opsomt die je huis ‘tering goedkoop’ laten lijken of simpelweg lijstjes deelt van wat hem bij zijn medemens mateloos irriteert.

Zeven jaar geleden verhuisde hij naar België en leerde hij Vlaanderen kennen door naar ‘De Slimste Mens ter Wereld’ te kijken. "Hij schitterde achter het fornuis van ‘MasterChef Vlaanderen’ en hij gaat dat ongetwijfeld ook doen in ons programma. Benieuwd wat hij van ons decor vindt", lacht Erik Van Looy.

De Slimste Mens Ter Wereld, vanaf maandag 14 oktober om 21.15 uur op Play4 en Goplay.