.
Daan Hugaert in Thuis
zaterdag 25 november 2023

Daan Hugaert: “Daar werd ik niet blij van”

Hij zocht de symptomen op

Je mag je nog zo gezond en fit voelen, een medisch probleem loert vaak om de hoek. Vraag dat maar aan Daan Hugaert. Hij voelde zich goed en er was geen vuilte aan de lucht. Tot hij plots een druk voelde op zijn borst.

“Ik dacht dat ik iets verkeerds had gegeten, dus vertrokken we gewoon naar de Canarische Eilanden. Op La Gomera kun je niet veel doen buiten wandelen, maar bij elke wandeling had ik opnieuw dat onprettige gevoel op de borst. Ik zocht op het internet naar de mogelijke oorzaken van mijn symptomen en daar werd ik niet blij van”, geeft hij toe in Primo.

Eenmaal terug in België is Daan meteen naar de huisarts gegaan en die verwees hem meteen door naar de cardioloog. Zijn hartspier was dan wel in orde, maar voor zijn slagaders werd hij doorverwezen naar het ziekenhuis.

“'Het is goed dat u gekomen bent, want ik zie hier een vernauwing van 80%', klonk het. 'Ik ga dat direct stenten. En dan zult u wel van al uw problemen verlost zijn.' Maar toen moest de linkerkransslagader nog nagekeken worden. Die bleek voor 99% dichtgeslibd. Ik moet, zonder het te beseffen, twee à drie weken voor een hartinfarct hebben gestaan.”

Bio van Daan Hugaert

Meer Over:

Daan Hugaert