.
Martine Jonckheere
maandag 13 maart 2023

Daarom bleef Martine Jonckheere kinderloos

“Het is jouw buik, jij beslist”

“Mijn man Filip en ik zijn 42 jaar samen. Die eerste vlinders vergeet ik nooit. Hij was de bekende van ons tweeën, de muzikant”, vertelt Martine Jonckheere.

Toen Martine haar man zag was het liefde op het eerste gezicht. Hij was bevriend met haar Engelse buurman en zij deed alles om door hem gezien te worden.

“Als hij in onze straat kwam aangereden met zijn autootje, snelde ik met de hond naar buiten, in mijn pyjama, maar telkens was ik te laat”, onthult Martine in Het Laatste Nieuws.

Het koppel bleef kinderloos en dat was een zeer bewuste keuze. “Filip en ik hebben nooit kinderen gewild. Hij toerde in het buitenland, ik was aan het repeteren en spelen. Er was geen tijd. We reisden ook allebei graag. We hebben veel van de wereld gezien, zo ver mogelijk. Ik vóélde dat een kind niet in ons leven zou passen”, aldus Martine.

“Het is jouw buik, jij beslist”, waren de woorden van haar man en ze heeft ook letterlijk en figuurlijk haar buikgevoel gevolgd. “Ik geloof nog altijd dat dat de juiste keuze geweest is”, vertelt Martine in Het Laatste Nieuws.

Bio van Martine Jonckheere