.
Pascal Vranckx
donderdag 1 december 2022

Daarom hoor je Pascal Vranckx niet meer bij Radio 2

Zijn warme stem niet langer op Radio 2.

Afgelopen maandagmiddag was hij nog te horen op Radio 2 Oost-Vlaanderen, maar nadien hoorden we de programmamaker niet meer. Dinsdagavond al werd onze redactie getipt dat Pascal één van de mensen is die de VRT als gevolg van het transformatieplan moet verlaten.

Eerder dit jaar verhuisde Pascal al van de nationale programma’s naar de regio Oost-Vlaanderen waar hij in Middagpost te horen was. “Ik ben daar 33 jaar geleden begonnen en heb daar heel wat ervaring opgedaan”, blikt Pascal terug.

"De laatste weken hield iedereen rekening met een mogelijk ontslag, ik ook. Je bent dus voorbereid, maar als het zover is, dan is er eerst ongeloof. Dat had ook te maken met de opleidingen die ik aan het volgen was met toestemming en zelfs op vraag van Radio 2", klinkt het. Pascal weigert in een hoekje te gaan zitten kniezen. “Ik werkte niet fulltime voor de openbare omroep, ik ben ook nog nieuwsanker bij AVS en heb ook nog een eigen productiehuis. Ik sluit niet uit dat je me ooit nog terug op de radio gaat horen en ben al een tijdje met podcasts bezig”, klinkt het in een gesprek met de Showbizz-Site.

“Hartverwarmend”, zo omschrijft Pascal de vele reacties die hij kreeg. Heel wat collega’s stuurden hem berichten om hem te bedanken voor alle fijne jaren. Zowat iedereen heeft alleen maar goede herinneringen aan de presentator en zelf zit Pascal niet met een wrang gevoel. “Als de VRT mij morgen voor een freelance opdracht voor of achter de schermen zou bellen, dan doe ik dat meteen. Ik heb altijd graag voor de openbare omroep gewerkt en ondanks het feit dat je mij er niet meer zal horen, overheersen de mooie herinneringen. Net zoals Annick Ruyts, werkte ik 33 jaar bij de openbare omroep, dat is langer dan heel wat huwelijken”, besluit Pascal.

Bio van Pascal Vranckx

Meer Over:

Pascal Vranckx