.
Ianthe Tavernier
zondag 19 maart 2023

Daarom is Ianthe Tavernier het kleine, frêle vrouwtje met ballen

“Dan is Les Misérables niet de beste keuze”

In nagenoeg alle Vlaamse musicals zie je haar schitteren: Ianthe Tavernier. Ondertussen is zij ook in ‘Red Star Line’ te zien.

Ze werd eigenlijk écht beroemd door haar rol in ‘De Buurtpolitie’ als inspecteur Floor maar speelde mee in tal van musicals waaronder Daens, waar ze de rol van ‘Nette’ vertolkte. “Een klein, frêle vrouwtje. Maar wel eentje met ballen aan haar lijf. Een beetje zoals ik”, onthult Ianthe.

Toch was meespelen in musicals geen kinderdroom. Het was pas toen ze ook in ‘Kuifje’ en ‘Pinokkio’ gespeeld had, begon ze de smaak te pakken te krijgen. “Misschien moet ik hier mijn beroep van maken?”, was de gedachte die Ianthe toen kreeg.

Ondanks het feit dat ze heel veel gesteund werd door familie en omgeving, zijn er toch nog altijd vrienden die niet snappen dat je iets moet zingen als je het ook kunt zeggen.

“Als je nog nooit een musical hebt gezien, is Les Misérables misschien niet de beste keuze: daarin wordt álles gezongen. Bij Red Star Line ligt de drempel lager: daarin wordt gezongen én gesproken”, onthult Ianthe Tavernier aan Gazet van Antwerpen.

Bio van Ianthe Tavernier

Meer Over:

Ianthe Tavernier