.
Sam Gooris en Kelly Pfaff
donderdag 18 mei 2023

Daarom praat Sam Gooris altijd dialect 

Mensen vonden dat niet ok 

Overal hoor je Sam Gooris dialect praten, zelfs in televisieprogramma’s. Ondertussen is iedereen dat gewoon maar vroeger sprak Sam nochtans altijd ‘ABN’ (Algemeen Beschaafd Nederlands).

Hij had namelijk dictie gevolgd aan het conservatorium in Mechelen en kreeg ook een aantal lessen logopedie. Maar toen hij meedeed in ‘De Pfaffs’ sprak hij uiteraard thuis dialect en de kijkers konden dit uiteraard vanop de eerste rij volgen.

“De mensen hoorden mij in het dialect, en op slag vonden ze het raar om mij ABN te horen klappen. Dus hebben ze mij gevraagd om dat Nederlands te laten vallen”, verklapt Sam aan Het Laatste Nieuws.

En zo praat Sam Gooris sindsdien altijd platter dan plat, zelfs op nationale tv. Voor ‘Expeditie Gooris’ deed hij extra moeite en leerde hij Engels. “Ik heb daar toch goed mijn plan getrokken. Mijn vrouw en kinderen waren fier op mij. Dat vind ik ook schoon aan reizen: ge wordt verplicht u aan te passen, om iets bij te leren”, aldus Sam Gooris.

Hij schaamt zich dus totaal niet voor zijn beperkte kennis van Engels want hij vindt zelf dat hij enorme sprongen vooruit heeft gemaakt.

Bio van Sam Gooris

Meer Over:

Sam Gooris De Pfaffs