.
Tine Embrechts en zoon Oscar
woensdag 19 april 2023

Daarover heeft Tine Embrechts schuldgevoelens

Impact niet goed ingeschat

Haar oudste zoon is 19 en net gestopt met school, haar jongste is 5 en gaat nog naar de kleuterschool. Een serieuze spreidstand dus die Tine zelf onderschat heeft.

“Ik ben uit volle liefde en overtuiging samen met Laurent nog voor twee kinderen gegaan. Maar ik heb de impact op mezelf, als vrouw van boven de veertig, niet goed ingeschat”, bekent ze aan Gazet van Antwerpen.

“De twee jongsten zijn twee felle gasten. Ze beginnen nu eindelijk goed samen te spelen. Eindelijk zijn er momenten dat Laurent en ik naar mekaar knikken: Yes, we did well! Maar dat peuter en kleuter zijn? Met die hysterische buien? En dan nog puberende zonen aan wie je aandacht moet besteden? Ik heb jaren het gevoel gehad dat ik tekortschoot”, aldus Tine.

Het eerste wat je laat schieten als moeder is tijd voor jezelf. En dus is ze er toen een beetje onderdoor gegaan. “Nu probeer ik heel bewust in alle chaos ook nog genoeg voor mezelf te doen”, vertelt Tine aan Gazet van Antwerpen.”

Haar tip aan andere moeders: het is belangrijk dat je zelf ook nog mag bestaan, los van dat moederschap. Wij mogen ook een job hebben die we vol passie doen.

Bio van Tine Embrechts

Meer Over:

Tine Embrechts