.
Kim Van Oncen, Peter Van de Veire
zaterdag 1 juli 2023

“Dan is het over en uit voor Kim”

Verdwijnt Kim Van Oncen bij Radio 2?

Recent werden de nieuwe luistercijfers van de Vlaamse radiozenders gepubliceerd. Daarbij viel op dat Radio 2, jarenlang dé grootste radiozender qua bereik in Vlaanderen, zijn slechtste score ooit neerzet. Met een marktaandeel van net geen 25%, mag de zender zeker niet klagen, maar het is toch duidelijk dat er een en ander schort bij de zender die zich ooit “de grootste familie van Vlaanderen” noemde.

Velen wijzen met een beschuldigende vinger naar het verdwijnen van de regionale ochtenduitzendingen én naar opvolger ‘Goeiemorgen morgen’ en presentator Peter Van de Veire. Al is dat laatste niet terecht volgens radiomonument Michel Follet: “Peter is een fantastische radiomaker. Maar ik denk dat hij door het Radio 2-publiek nog niet omarmd en geaccepteerd is”, luidt zijn analyse in Het Laatste Nieuws.

“‘Goeiemorgen morgen’ is het zoveelste ochtendprogramma met een sidekick. Heeft Radio 2 dat echt nodig om het verschil te maken?”, vervolgt Michel. Van Peters sidekick Kim Van Oncen is hij dan ook niet zo’n fan: “Peter is top, maar Kim is erbij gesleurd. Als Peter morgen wegvalt, is het over en uit voor Kim”, meent hij.