.
Dan Karaty
dinsdag 5 juli 2022

Dan Karaty: “Dat was de beste keuze voor mijn gezin”

Hij liet zich opnemen

Het was even schrikken toen professioneel danser Dan Karaty bekend maakte dat hij kampte met een alcoholverslaving. Karaty had veel moeite met het probleem te herkennen, maar zette toch de stap naar de rehab.

En dat was behoorlijk pittig. Hij vertelt over zijn ervaringen in Humo. “Je moet je uitkleden, ze keren je binnenstebuiten…alsof je de gevangenis binnengaat. Vernederend. Je ziet er op je slechtst uit en je bent ervan overtuigd dat iedereen je als een stuk vuil bekijkt. Terwijl die mensen je gewoon willen helpen”, legt Dan uit in Humo.

Voor Dan was de stap naar de rehab heel erg groot. Hij had een gevoel dat hij gefaald had en dat hij zijn vrouw en kinderen in de steek had gelaten. Ook al was die opname in rehab de beste keuze voor zijn gezin.

“De eerste dagen veranderde er iets: mijn hoofd begon voor het eerst in jaren op te klaren. Ik was eindelijk nog eens nuchter! Ik had eerlijke gesprekken met mensen: dat was een eeuwigheid geleden. Toen smolten die gevoelens van de eerste dagen als sneeuw voor de zon. Op de vijfde dag wist ik: dit is het beste wat mij ooit is overkomen.”

Ondertussen gaat het meer dan goed met Karaty en voelt hij zich beter dan ooit. “Ik ben vrij van zorgen, banaliteiten raken m’n kouwe kleren niet meer en ik kijk voor het eerst in m’n volwassen leven uit naar de mensen die op mijn pad komen.”

Bio van Dan Karaty

Meer Over:

Dan Karaty