.
Dan Karaty
maandag 28 november 2022

Dan Karaty kampte 25 jaar met zware alcoholverslaving

BV’s en politici over het gevecht tegen de fles

Niemand wist dat hij al die jaren zwaar verslaafd was een alcohol. Van extreme black-outs tot het finaal niet meer kunnen functioneren, zo verliep het leven van Dan Karaty voor hij zich liet opnemen in een afkickcentrum.

Het voormalig Belgium’s Got Talent-jurylid zag zijn verslaving tijdens de lockdown helemaal escaleren en kon uiteindelijk niet anders dan de demon aan te pakken.

Niemand wist van zijn verslaving af, behalve zijn vrouw, zo bleek achteraf. Merkwaardig, gezien zijn zware verslaving. Zijn echtgenote was de enige die zag hoe de drankduivel steeds meer macht over hem kreeg.

Dan voelt zich ondertussen, na zijn afkickperiode, als herboren, verneemt Dag Allemaal. Hij slaagde erin om de drank definitief af te zweren. Ondertussen is hij al meer dan een jaar volledig nuchter.

Ook Bart De Wever, die destijds een voorliefde voor Leffe had, stopte op doktersbevel met drinken. Hij is inmiddels al meer dan 10 jaar alcoholvrij en heel zeker van zijn stuk. “Ik zal nooit in mijn leven nog alcohol drinken”, verklaart Bart De Wever aan Dag Allemaal.

Bio van Dan Karaty en Bart De Wever