.
Dan Karaty
woensdag 29 juni 2022

Dan Karaty moest toegeven: “Hoe kon ik dat probleem niet aan”

Alcohol was de baas

Toegeven dat je verslaafd bent aan alcohol, het is geen eenvoudige stap om te zetten. Maar Dan Karaty deed het toch. Hij was 25 jaar lang verslaafd aan alcohol, tot de dag waarop hij besefte dat het zo niet meer verder kon.

“Ik kon heel lang niet toegeven dat ik een probleem had. Hoe kon ik, met mijn wil, vastberadenheid en doorzettingsvermogen, nu niet heer en meester zijn over alcohol?”, zucht hij in Humo.

Corona heeft zonder twijfel een duwtje in de rug gegeven van Dan om zijn probleem te bekennen. Hij moest niet meer op hotel verblijven en zat gewoon thuis tussen vier muren.

“Corona nam me alles weg wat ik gebruikte om me te verstoppen. Alle excuses ook. Als mijn vrouw me vroeger op mijn probleem aanspraak, antwoordde ik: ‘Wat zeg je nu?’ Kijk naar alles wat ik verwezenlijk! Kijk hoeveel ik verdien! Zou ik dit kunnen doen als ik een alcoholicus was?”

In tijden van corona werd Dan met zichzelf geconfronteerd en zag hij pas wie hij echt was. “Ik walgde van mezelf. Daardoor ging ik jammer genoeg niet minder drinken, maar juist meer. Ik wilde er niet aan denken, verzoop mijn gevoelens. Het escaleerde en ik kon niet meer functioneren. En toen kwam het besef: ik kan het niet, ik heb hulp nodig. Ik heb het gezegd aan mijn vrouw en ik ben naar de rehab geweest.”

Bio van Dan Karaty

Meer Over:

Dan Karaty