.
Dan Karaty
zaterdag 25 juni 2022

Dan Karaty was verslaafd: “Dat zette de toon voor de rest van mijn leven”

Het begon in het middelbaar

Enkele maanden geleden moest Dan Karaty bekennen dat hij verslaafd was aan alcohol. Hij kwam net op tijd tot inzicht dat alcohol zijn leven niet meteen de beste invloed had. Na 25 jaar een gevecht tegen de fles te leveren besloot hij om zijn leven over een andere boeg te gooien.

“Ik begon al heel vroeg met drinken, op de middelbare school in een feestsetting, en toen al ging ik door tot ik een black-out kreeg. Dat zette de toon voor de rest van mijn leven. Het was nooit met mate, ik dronk zoveel als ik kon”, geeft Dan toe in Humo.

Voor de buitenwereld was Karaty een op-en-top professional die alleen maar met zijn job bezig was. Nooit was er iets van te merken wanneer hij op televisie verscheen. Alleen zijn vrouw was op de hoogte van zijn probleem.

“Ik werkte me kapot om het verborgen te houden. Als wij bij ‘So You Think You Can Dance’ een opname afrondden, bleef ik niet hangen. Zolang de camera’s aanstonden en ik in de huid kon kruipen van het personage Dan Karaty – het jurylid, was dat ok. Het masker stond op.”

Vanaf dat de camera’s stopten met draaien, viel ook het masker af bij Dan en verviel hij in zijn oude gewoonte. “Als collega’s dan met me wilden babbelen…dat kon ik niet aan. Ik maakte me uit de voeten, ging naar mijn hotelkamer en dronk. Mijn geheim: het maakte niet uit hoeveel ik dronk of tot hoe laat, om zes uur ’s ochtends stond ik op en ging ik naar de gym. Om alles eruit te zweten. Anderhalf uur lang.”

Bio van Dan Karaty

Meer Over:

Dan Karaty