.
Dan Karaty
zaterdag 1 oktober 2022

Dan Karaty was verslaafd: “Ze leert mij opnieuw kennen”

Ze begrijpt wat er aan de hand is

Na 25 jaar verslaafd te zijn geweest aan alcohol is Dan Karaty nu al meer dan een jaar afgekickt. Al heeft hij het af en toe toch nog altijd moeilijk. Maar hij zet door.

“Een slechte nuchtere dag is een miljoen keer beter dan een goeie dag dronken. Er zijn dagen dat ik me down voel, meer stress heb. Dan ga ik naar de fitness, ik mediteer, ik bid en ik bel met mijn sponsor. Toen ik pas was afgekickt wilde ik nergens heen. Maar ik besef dat ik mezelf niet kan opsluiten”, geeft Karaty toe in Het Nieuwsblad.

Ook de kinderen van Dan werden geconfronteerd met de problemen van hun vader en vooral zijn dochter van 10 begrijpt beter dan de jongste wat er aan de hand is.

“Ze is handig met de smartphone, ze volgt mij op sociale media en daar leest ze woorden als nuchter, ontwennen en verslaving. Ze weet wat er gaande is en ze vroeg me al waarom ik geen wijn meer drink. Ik ga binnenkort toch eens het gesprek met haar moeten aangaan.”

Dan zijn vrouw heeft hem nooit in de steek gelaten en hij prijst zichzelf gelukkig met zo iemand in zijn leven. “Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat zij in mij is blijven geloven. Zij heeft alleen Dan gekend, de man die dronk. Nu leert ze mij opnieuw kennen.”

Bio van Dan Karaty

Meer Over:

Dan Karaty