.
dana winner
zaterdag 30 december 2023

Dana Winner: “Het publiek is daar bijzonder direct”

Dana for president

Niet alleen in Vlaanderen is Dana Winner erg populair, ook in Zuid-Afrika wordt de zangeres op handen gedragen. Maar optreden in beide landen, het brengt toch wat verschillen met zich mee.

“Je kan de Zuid-Afrikaanse fans nog het best vergelijken met het publiek in Nederland. De Zuid-Afrikanen zijn net als onze noorderburen bijzonder direct. Wanneer ze bijvoorbeeld een selfie willen, zullen ze dat eerder meedelen in plaats van vragen. Toen ik voor het eerst in Zuid-Afrika was, werd er 'Dana for president' gescandeerd. Maar ik had het eerst niet verstaan, omdat ik mijn in-ears in had. Redelijk gênant, maar ik moest tot drie keer toe vragen wat ze aan het roepen waren”, lacht Dana in Primo.

Maar het succes van Dana beperkt zich ondertussen niet langer tot Vlaanderen, Nederland en Zuid-Afrika. Binnenkort treedt ze ook voor de eerste keer op in Azië.

“Ik merk dat mijn populariteit toeneemt en ik word inderdaad steeds vaker uitgenodigd voor optredens in verschillende landen. Ik zie die als de kers op de taart. En ja, dit is puur genieten. Ze hebben me internationaal ontdekt via 'Liefde voor Muziek'. Zelf ben ik niet zo sterk in sociale media, het is vaak het laatste waaraan ik denk om actief mee bezig te zijn, maar ik heb inmiddels wel ervaren dat YouTube en Instagram krachtige tools zijn. De wereld is zo slechts een vingerklik van je verwijderd.”

Bio van Dana Winner

Meer Over:

Dana Winner