.
Dana Winner
dinsdag 7 november 2023

Dana Winner: “Ze denken dat ik ziek ben”

Ze moet goed opletten

Dana Winner is al lange tijd één van de strafste zangeressen van ons land. Ondertussen gaat ze terug op tournee en dat met de ‘Miss You Most’-toer. De titel zou wel eens kunnen slaan op haar dochter Chinouk, die het huis heeft verlaten.

“Wat ik telkens merk, is dat de mensen voornamelijk naar mijn shows komen om mijn stem te horen”, zegt ze in Het Belang Van Limburg. “Zelf vind ik het belangrijk dat ik dit met mijn liveband kan doen. In mijn beginjaren stond ik vaak in mijn eentje op het podium, het ene optreden na het andere. Maar als ik in theaters sta met mijn begeleidingsband, kan ik twee uur lang het beste van mezelf geven.”

Dat is natuurlijk een erg mooi compliment voor een zangeres, maar het brengt ook wel wat druk met zich mee. Zo moet ze er natuurlijk voor zorgen dat ze altijd in topvorm is.

“Roken doe ik dus niet en ik drink slechts af en toe. Want als de mensen wat ruis op mijn stem horen, denken ze dat ik ziek ben. Ik vind het nochtans fijn om af en toe mijn vocale grenzen op te zoeken en zelfs te overschrijden. Maar ik wil daar natuurlijk niet in overdrijven, ik ben Bruce Springsteen niet.”

Bio van Dana Winner

Meer Over:

Dana Winner