.
Marco Schuitmaker
zondag 31 december 2023

Dankzij De Warmste Week scoort Marco Schuitmaker opnieuw met ‘Engelbewaarder’

In Nederland was het dé hit van het jaar!

Samen met Tom Odell (‘Another Love’), Fred Again (‘Adore U’), Pommelien Thijs ('Erop of Eronder') en Xavier Rudd (‘Follow the Sun’) was ‘Engelbewaarder’ van Marco Schuitmaker afgelopen editie één van de vijf meest aangevraagde liedjes tijdens ‘De Warmste Week’. Na eerder succes in het voorjaar en een doortocht in de zomer tijdens ‘Tien om te Zien’ krijgt de single hierdoor opnieuw een sterke boost richting de hitparade.

“De teller staat ondertussen op meer dan 45 miljoen Spotify-streams, wat voor een Nederlandstalige single héél bijzonder is. In Nederland hebben we al veelvoudig goud en platina, maar ook in Vlaanderen zitten we op een zucht van goud. De afgelopen dagen verdubbelden de streams bij jullie, zeker ook dankzij ‘De Warmste Week’-effect. Dat belooft voor de hitlijsten!”, zegt Marco Schuitmaker enthousiast.

Voor Marco Schuitmaker kwam het succes van ‘Engelbewaarder’, zijn grote doorbraakhit, vrij onverwacht. Op vakantie kreeg hij het idee om het liedje dat Pierre Kartner (Vader Abraham) schreef voor Mieke te voorzien van een eigentijds jasje. Met de achterliggende gedachte dat iedereen op een positieve manier wel een engelbewaarder heeft, maakte hij een feestversie. “Ik twijfelde oprecht toen ik het aan andere mensen liet horen of ik het wel moest uibrengen. Een half jaar lag het op de plak, maar toen het uitkwam was het gelijk een dikke hit. Op de Buma NL Awards werd mijn ‘Engelbewaarder’ uitgeroepen tot ‘het meest succesvolle liedje van 2023’, een prijs waar ik nog steeds ontzettend dankbaar voor ben en trots op.”

Voor de populaire Nederlandse volksartiest zit er nog meer succes aan te komen, want zijn actuele single ‘Hier Mag Alles’, die hij recent uitbracht met rapper Donnie, gaat ook al over de 3 miljoen Spotify-streams. “In de feesttenten, de kroegen en après-skibars wordt hij aan hoge regelmaat gedraaid en door de mensen massaal gestreamd. De lekkere beat met de rap van Donnie maakt dat het weer een bijzonder apart maar dansbaar nummer is waar je niet kan op blijven stilstaan”, zegt Marco Schuitmaker.

Bio van Marco Schuitmaker

Meer Over:

Marco Schuitmaker