.
Dany Verstraeten
donderdag 10 oktober 2024

Dany Verstraeten vrijdag in The Masked Singer

Maar in welk pak?

“De ontmaskering van Boom is nu al dé verrassing van het nieuwe seizoen en dan moet Belle Perez nog uit haar pak komen.” Jens Dendoncker is nu vrijdag 11 oktober duidelijk helemaal klaar om een nieuwe show van The Masked Singer af te trappen. Daarin volgt niet alleen het debuut van de splinternieuwe figuur Labradoodle, maar ook dat van Dany Verstraeten als gastspeurder. Het voormalig VTM NIEUWS-anker neemt plaats naast speurders Véronique De Kock, Frances Lefebure en Elisabeth Lucie Baeten om mee te raden wie er écht onder de maskers zit. “Een serieuze mens, altijd op zoek naar de waarheid”, stelt Jens Dany voor. Brengt hij ook in The Masked Singer licht in de duisternis?

“Ik vind het bijzonder charmant dat jullie mij gevraagd hebben”, steekt Dany van wal. “Sinds mijn pensioen ben ik een geliefd doelwit van programmamakers die iemand zoeken om panels te gaan versterken (lacht). Ik heb vorige seizoenen occasioneel meegespeeld en vastgesteld dat het behoorlijk moeilijk is als je thuis in de zetel zit. Ik vind vooral de filmpjes heel mysterieus, dus ik denk dat het hier nog moeilijker gaat worden. Als ik een politicus ontving op de VTM NIEUWS-set, hadden ze een figuurlijk masker op dat je moest doorgronden. Maar hier hebben ze een letterlijk masker op. Dat maakt het toch wel veel moeilijker. Ik ben wel één en ander gewoon. Ik heb ooit Jean-Luc Dehaene op de nieuwsset ontvangen in korte broek, hawai hemd en op blote voeten. Dat was ook indrukwekkend.”

Ook in show 4 kunnen de speurders drie keer de hulp van het publiek inroepen om de zoektocht een duwtje te geven. Zo komen ze te weten wie hun hoofdverdachten zijn en of die matchen met de namen die in het speurdersteam circuleren. Maar het wordt deze week vooral uitkijken naar de introductie van Labradoodle, een gloednieuwe figuur in The Masked Singer. “Hij is trendyer dan een labrador en extravaganter dan een poedel”, weet Jens. Maar wie is Labradoodle echt? De stijlvolle, zingende hond maakt alleszins bijzonder veel indruk op de speurders.

The Masked Singer, vrijdag 11 oktober om 20u40 bij VTM

Bekijk ook deze items over Jens Dendoncker: