.
Danzel en Kathleen
zondag 31 juli 2022

Danzel in de clinch met Black Eyed Peas

Het kwam tot een rechtszaak!

In België stond hij net geen 20 jaar geleden nog op het auditiepodium van ‘Idool 2003’. Hij schopte het niet tot de top 10, maar wist wel een monsterhit te scoren met ‘Pump It Up’. Nadien verdween Danzel wat op de achtergrond. Maar niet in Polen…

Daar werd de zanger een heuse wereldster. En zeg gerust een vetbetaalde wereldartiest. “Als buitenlandse artiest krijg ik een hoger tarief, al zijn dat geen monsterbedragen. Ik ben vooral blij dat ik nog steeds van muziek kan leven”, zegt Danzel in Story.

Maar Danzel hoeft niet op te treden om een goed betaalde artiest te zijn. Jaarlijks ontvangt hij ook een mooi bedrag aan rechten.

“Wist je trouwens dat ik een rechtszaak tegen The Black Eyes Peas heb gewonnen?. Ze hadden zonder mijn toestemming mijn stem uit ‘Pump It Up’, verwerkt in hun remix.”

Populair zijn in het buitenland, het heeft zo zijn voor en nadelen. Dat moet ook Danzel toegeven. “Het is soms dubbel. Ik ben soms jaloers op collega’s die na een optreden naar huis rijden. Ik reis van hotelkamer naar hotelkamer. In die 18 jaar heb ik zo’n 5000 vluchten genomen. Dat is een roofbouw op mijn lichaam. Maar in België kan ik dan wel ongestoord leven.”

Bio van Danzel

Meer Over:

Danzel