.
Danzel
vrijdag 20 mei 2022

Danzel van ‘Pump it up’ scheert hoge toppen in Polen

Hij won er zelfs een tv-programma

Johan Waem, de naam doet u wellicht geen belletje rinkelen. Het is de man achter ‘Danzel’, de zanger met zwarte piekjes en felgekleurde brilglazen die in 2003 deelnam aan de eerste editie van ‘Idool’. Tijdens de zangwedstrijd brak Danzel geen potten, maar daarna werd hij razend populair met het dancenummer ‘Pump it up’.

Bijna twintig jaar later staat Danzel opnieuw in de schijnwerpers, maar dan in Polen. De artiest nam er deel aan het razend populaire ‘Your face sounds familiar’, waarin artiesten in de huid kruipen van bekende sterren. Voor het oog van 4 miljoen kijkers won Danzel vorig weekend de zestiende editie en is daarmee de eerste niet-Pool die het programma wint.

“En dat voor iemand die de Poolse taal niet machtig is”, vertelt Danzel hierover aan Het Nieuwsblad. Tijdens de finale imiteerde hij Czeslaw Niemen, een bekende Poolse singer-songerwriter. Daarvoor kreeg hij hulp van een zangcoach, die hem hielp bij het correct uitspreken van de Poolse taal. “Dat was even zweten, ja”, bekent de sympathieke zanger.

De harde inzet heeft geloond, Danzel kwam als winnaar uit de bus en dat zal hem geen windeieren leggen. “De komende maanden ben ik te zien in zo goed als elke Poolse televisieshow”, vertelt de zanger trots in Het Nieuwsblad.

Danzel hield aan de overwinning ook een cheque van 100.000 zloty over (iets meer dan 21.300 euro is dat). Dat geld schonk de zanger aan een goed doel, de verzorging van een vierjarig meisje met een zeldzame aandoening. Een bijzonder nobel gebaar.

Bio van Danzel

Meer Over:

Danzel