.
Daphne Paelinck
donderdag 23 juni 2022

Daphne Paelinck: “Acteurs zijn nochtans sociale wezens”

Ze geniet daar erg van

Televisie en theater combineren, voor sommigen is het een erg pittige combinatie. Ook 'Thuis'-actrice Daphne Paelinck waagt zich soms aan de combinatie.

Samen met haar man Randall Van Duytekom heeft Daphne een eigen theatergezelschap ‘De Proefkonijnen’. Zij kan dus als de beste acteren op televisie en acteren in het theater met elkaar vergelijken.

“Bij een soap werk je lange tijd samen, waardoor je een hechte band opbouwt. Je ziet die mensen soms meer dan je eigen familie. In het theater is de cast vaak kleiner en werk je korte tijd heel intens samen. Daardoor ben je meestal superclose. Na een aantal weken gaat dan weer iedereen zijn eigen weg”, legt ze uit in Tv Familie.

In het theater gaat het er helemaal anders aan toe. “Het is een wisselwerking van energie en dat zorgt ervoor dat je telkens het beste van jezelf kan geven. Ook na een voorstelling heb je nog contact met mensen uit de zaal, in de bar en met het publiek.”

Op straat wordt Daphne niet zo vaak aangesproken door de 'Thuis'-kijkers. “Nochtans zijn veel acteurs sociale wezens en vinden we contact met mensen juist fijn.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Daphne Paelinck

Meer Over:

Daphne Paelinck