.
Daphne Paelinck
maandag 8 april 2024

Daphne Paelinck: “Ik drong aan om me in te schrijven”

Ze wilde wat haar zus had

Als actrice speelt Daphne Paelinck de pannen van het dak als Christine in ‘Thuis’. Ze is bovendien gelukkig met haar partner en twee kinderen en haalt alles uit het leven wat ze maar kan.

Daphne kende een vrolijke, speelse jeugd, samen met haar ouders en zus Sandra. Dankzij haar zus Sandra kwam Daphne al vroeg in aanraking met musicals en andere producties. En dat wilde Daphne ook.

“Sandra mocht in hun producties staan en kwam dan heel laat thuis. Dat wou ik dus ook! Mijn mama had in de krant gelezen dat er audities waren voor Les Misérables in de Antwerpse Stadsschouwburg. Ik had geen idee wat een musical was maar ik drong bij mama aan om me in te schrijven, puur omdat ik dan ook laat mocht opblijven”, zegt Daphne in Gazet van Antwerpen.

Met die ambitie trok ze naar de auditie en stond ze heel onbevangen op het podium tussen alle sterren. Het lukte Paelinck om mee te mogen spelen in ‘Les Misérables’ en zo wist Daphne meteen wat ze voor de rest van haar leven zou willen doen.

“Daarna speelde ik onder meer nog in Peter Pan , The King and I en Kuifje . Mijn zus en ik konden onze passie volgen dankzij onze ouders, die ons volop steunden. En toelieten dat we laat naar bed gingen. Toen ik te oud werd voor de kinderrollen, stapte ik over naar televisie, omdat ik in de creatieve wereld actief wilde blijven. Zo kwam ik als tiener terecht in Familie . En nu sta ik op mijn 35ste in Thuis .”

Bio van Daphne Paelinck

Meer Over:

Daphne Paelinck Thuis