.
Daphne Paelinck
dinsdag 23 april 2024

Daphne Paelinck: “Ik heb daar nooit publiek over gepraat”

Ze heeft teruggevochten

Toen Daphne Paelinck amper 12 jaar oud was, werd ze misbruikt door een volwassen man. Misbruik die 2 jaar lang zou blijven duren. De actrice weet als geen ander hoeveel invloed zoiets op jou kan hebben in je verdere leven.

“Ik heb hier nog nooit publiek over gepraat. Maar ik denk dat het belangrijk is om een duidelijke boodschap te geven, aan slachtoffers en mogelijke toekomstige slachtoffers. Jij bent niet degene die zich moet schamen of zich schuldig moet voelen. Er komt een moment dat de misbruiker niet meer de sterkste is”, klinkt het in Gazet van Antwerpen.

Zo’n situaties kunnen heel traumatiserend zijn om dit als kind mee te maken. Maar Daphne geeft ook als wijze raad dat je zo iemand je leven niet mag laten afnemen.

“Ik kwam er sterker uit. Vond de kracht om te vechten. Daarom is het vuur in mij zo groot als ik met onrechtvaardigheid geconfronteerd word. Over de zaak waarvoor ik naar de politie stapte (Pichal, red.) wil ik niets zeggen, maar ik lees er wel veel onwaarheden over in de pers. En in een zaak met jonge slachtoffers vind ik het heel erg dat er naar sensatie wordt gezocht.”

Bio van Daphne Paelinck

Meer Over:

Daphne Paelinck