.
Daphne Paelinck
maandag 29 april 2024

Daphne Paelinck: “Ik wil hen dat niet onthouden”

Maar ze waarschuwt voor de gevaren

Als twaalfjarig meisje werd Daphne Paelinck misbruikt door een volwassen man. Dat heeft haar getekend voor het leven, maar ze laat het haar leven niet beïnvloeden. Zo probeert ze de gebeurtenissen ook geen invloed te laten hebben op haar bezorgdheid als mama.

“Als ze iets graag doen, wil ik hen dat niet onthouden. Ik mocht mijn dromen waarmaken, dan moeten zij dat ook kunnen. Ik merk wel dat ik heel voorzichtig ben. Naar een kamp durf ik ze nog niet laten gaan. Ze zijn nog te klein en niet sterk genoeg om zich te verweren. Niet dat ik panisch ben. Bij vriendinnetjes blijven slapen mag wel”, zegt Paelinck in Gazet van Antwerpen.

De actrice weet dat ze haar dochters ooit meer en meer zal moeten loslaten. Maar ze heeft er ook vertrouwen in dat ze hier altijd goed zal over kunnen praten met haar dochters.

“Als zij ook willen acteren, dan zal ik hen erop wijzen dat dit een harde wereld is, waar je niet makkelijk binnen geraakt en waar in moeilijke tijden niet veel werk is. Als ze zich bewust zijn van de mogelijke problemen en gevaren, mogen ze doen en worden wat ze graag willen.”

Bio van Daphne Paelinck

Meer Over:

Daphne Paelinck