.
Daphne Paelinck in Thuis
zondag 28 november 2021

Daphne Paelinck is bang: “Er schuilt een groter gevaar in de discussie rond de prikplicht dan in het virus zelf”

Sommige maatregelen gaan te ver

Er lijkt geen juiste beslissing te zijn over het verplichten van de vaccinatieplicht of niet. De cijfers in ons land stijgen zienderogen, maar toch blijven er mensen zich verzetten tegen een verplichting van het vaccin. Ook actrice Daphne Paelinck twijfelde of ze een vaccin ging nemen of niet.

“Ik geloof in de wetenschap, maar iedereen is vrij om zelf een keuze te maken. Pro of contra, ik vind het een moeilijke discussie. Wie zegt dat zonder vaccins het virus nooit getemperd zal worden – helemaal verdwijnen zal het nooit – heeft natuurlijk een punt. Maar als niet-gevaccineerden roepen ‘baas over eigen lijf!’ of als ze vinden dat er nog te weinig onderzoek is naar wat de vaccins op lange termijn met ons lichaam doen, kan ik ook hen volgen”, zegt ze in Dag Allemaal.

Voor Daphne wordt het allemaal een beetje verwarrend. Of je nu gevaccineerd bent of niet, je kan toch besmet geraken en anderen besmetten, er lijkt geen einde aan te komen. “Daarom vind ik het uitsluiten van mensen omdat ze niet gevaccineerd zijn, zoals nu in Oostenrijk, een brug te ver. Ook al omdat het de samenleving verdeelt. Ik denk dat er momenteel een veel groter gevaar schuilt in de tweedracht die er heerst tussen gevaccineerden en niet gevaccineerden.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Daphne Paelinck

Meer Over:

Daphne Paelinck