.
Daphne Paelinck
vrijdag 31 maart 2023

Daphne Paelinck: “Je wordt verondersteld van gelukkig te zijn”

Dat was ze niet

De levens van Daphne Paelinck en haar personage Christine in ‘Thuis’ lijken heel vaak gelijkaardig te lopen. Op het moment dat Christine zwanger was, was ook Daphne zwanger en net zoals haar personage Christine, gaat ook Daphne trouwen.

“Ik was net zwanger toen ook mijn personage zwanger was. Net zoals in de serie waren er bij mij ook complicaties. Christine verwachtte een tweeling, maar verloor een kindje. Die scènes waren emotioneel zwaar om te spelen. De makers vroegen nog of ze het scenario moesten veranderen, maar dat wilde ik niet”, klinkt het bij Daphne in Dag Allemaal.

Daphne vond het net mooi om te laten zien dat Christine niet meteen op een roze wolk zat. Ook Daphne kende het gevoel van een roze wolk niet na de geboorte van haar tweede dochter Mae.

“Als je kindje er eenmaal is, word je verondersteld dolgelukkig te zijn, maar dat is niet altijd zo. Vandaar dat ik het goed vond om dat in ‘Thuis’ te laten zien. Christine ging enkele maanden in therapie. Bij mij duurde het één jaar voor ik die hele periode had verwerkt en het gevoel had dat ik weer kon ademen.

Daphne had het erg moeilijk na haar bevalling en dat uitte zich op verschillende manieren. “Ik kon mijn teksten bijvoorbeeld niet meer onthouden. Op een bepaald moment dacht ik zelfs dat ik abnormaal was. Maar doordat ik een mama ontmoette die ook een problematische zwangerschap had en een psycholoog heeft gecontacteerd wist ik dat een problematische zwangerschap verwerkt moet worden.”